boys g1114f40e5 1920 e1654859263878
Seura ja joukkuematkat bussilla ilman tekstiä.png
Tilausajo luokkaretkelle Helsinkiin
Tilausajo luokkaretkelle Helsinkiin

Tilausajo luokkaretkelle Helsinkiin

Onko luokka säästänyt rahaa hauskaan yhteiseen luokkaretkipäivään ja nyt on vihdoin tullut aika palkita kova työ? Opettajien vastuulle jää luokkaretken suunnittelu, mikä voi olla aikaa vievää ja työlästä. Olemmekin koonneet yhteen pääkaupunkiseudun 12 suosituinta luokkaretkikohdetta valinnanvaikeuden välttämiseksi. Sivun lopusta löydät tietoa luokkaretken tekemisestä tilausbussilla.

Poika kiipeilypuisto e1654858960989

Pääkaupunkiseudun 12 suosituinta luokkaretkikohdetta

Monet koululaiset haaveilevat Helsingin tai pääkaupunkiseudun erilaisista luokkaretkikohteista. Olemmekin koonneet yhteen pääkaupunkiseudun 12 suosituinta luokkaretkikohdetta valinnanvaikeuden välttämiseksi.

 1. Linnanmäki hurjine laitteineen kutsuu viettämään pitkää päivää suuremmallakin porukalla. Kokeilkaa huvipuiston erilaisia kieputtimia, klassista puuvuoristorataa, korkealle Helsingin ylle kohoavaa Rinkeliä tai kammottavaa kummitusjunaa. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia tarkkuutta sekä motoriikkaa kehittäviä pelejä sekä muita hassutuksia. Ehditte nauttia vatsan täydeltä hattaraa ja makkaraperunoita, ennen kuin tulee aika lähteä tilausajon kyydissä takaisin kohti koulua.
 2. Korkeasaari pörröisine eläimineen houkuttelee monia. Opintoretki Korkeasaaren eläintarhaan on paitsi viihdyttävä, myös opettavainen kokemus. Eläimiä löytyy lähestulkoon jokaisesta maapallon kolkasta. Amazonin sademetsien sekä aavikoiden asukit toivottavat teidät tervetulleeksi aivan Helsingin keskustan kupeessa. Voitte pelata luokan kanssa vaikkapa lajibingoa ja tutustua erilaisten eläinten elinoloihin. Omia eväitä pääsee nauttimaan Korkeasaaren piknikpaikoilla. Makkarat saa grillattua kodassa tai laavussa. Sadesään sattuessa sisätilojakin ruokailuun on tarjolla – jopa ravintoloita koululaishintaan.
 3. Tiedekeskus Heureka tarjoilee elämyksiä tieteen kiehtovassa maailmassa. Sukeltakaa syvälle fysiikan lakeihin tai matkatkaa kauas avaruuteen – ainakin virtuaalisesti. Vaihtelevat näyttelyt kattavat kaikenlaista aina tekoälystä sähköntuotantoon sekä esimerkiksi ihmiskehon ihmeisiin. Hyvällä säällä voitte tutustua myös ulkonäyttelyyn. Aivoja ravitsemisen ohessa voitte ruokailla Heurekan ravintolassa, mitä kannattaa tiedustella koululaishintoja etukäteen.
 4. Opintoretki Suomenlinnaan tarjoaa aimo annoksen maamme historiaa, sekä parhaimmillaan aurinkoisen päivän Itämeren äärellä. Jo pelkkä lauttamatka on elämys itsessään – tosin sitä varten on syytä varustautua lämpimillä vaatteilla. Itse Suomenlinnassa voitte liikkua joko omaan tahtiinne tai vaihtoehtoisesti nauttia asiantuntevasta opastuksesta. Ihailkaa vanhoja tykkejä sekä mahtipontisia muureja. Tutkikaa taskulamppujen kanssa kiemurtelevia tunneleita ja vierailkaa museossa oppimassa uutta tästä UNESCO:n maailmanperintökohteesta. Retken kruunaa tietysti evästauko kallioilla ja varpaiden työntäminen rantahiekkaan.
 5. Fazerin tehtaalla voi syödä vatsan täyteen karkkia. Ja tietysti tutustua ohjatusti näyttelyyn, joka kertoo tämän suomalaissyntyisen yrityksen toiminnasta, tuotteista sekä historiasta. Miten suklaata tehdään ja mistä karkit tulevat? Miltä oikeasti näyttää suklaatehtaalla? Kokemus on kuin suoraan Jali ja suklaatehdas -elokuvasta. Ravintola-alueella pääsee nauttimaan Fazerin tarjoiluista, mutta omat eväät on syytä jättää bussiin.
 6. Vihti Ski:ssä on talvisin tunturitunnelmaa sekä rinteitä kaikentasoisille laskijoille. Vetäkää siis toppahousut jalkaan ja kaulahuivit kaulaan! Omia välinteitä ei tarvita, vaan suksien ja lautasetin vuokraus onnistuu helposti paikan päällä. Mikäli laskettelu ei ole kaikkien mieleen, voi vierailun aikana nauttia esimerkiksi Winter Parkin tuubi- tai pulkkamäestä. Tarjolla on myös maastohiihtomahdollisuus niille, jotka kaipaavat vähän rauhallisempaa menoa sekä pomppulinnoja, jos talviurheilu ei ole lainkaan se oma juttu. Pitkän ulkoilupäivän jälkeen koko porukka voi nauttia yhdessä ihanan lämpöisen keittolounaan.
 7. Serenassakin pääsee laskettelemaan – jopa heti aamusta. Hiihtokeskus voidaan avata ryhmille jopa useita tunteja etukäteen. Lauta- ja suksivuokraus sujuu helposti, kun kaikkien kokotiedot on lähetetty kootusti ennakkoon. Myös opettajat ja valvojat pääsevät mäkeen! Serenasta löytyy hiihtokeskuksen lisäksi myös vesipuisto. Mikäli siis kaipaatte lumisten maisemien sijaan tropiikin lämpöä, voitte sukellella altaissa tai hurvitella vesiliukumäissä. Ruokailu onnistuu vaikkapa jossain Serenan viihtyisistä ravintoloista.
 8. Myös Peuramaa tarjoilee monipuolisia rinteitä laskettelun ystäville. Ja tietysti VinterParkin hurjat pulkkamäet, hiihtoladut sekä pomppulinnat. Kaikki välineet saa vuokrattua helposti itse hiihtokeskuksessa, eikä niitä tarvitse varata etukäteen – lautoja ja suksia kyllä riittää. Kun nälkä yllättää, voi suunnata ravintolaan. Tai vaihtoehtoisesti grillata itse eväänsä nauttien rauhallisesta ruokahetkestä viihtyisässä kodassa ulkosalla.
 9. Luotonkeskus Haltia Nuuksiossa on oiva paikka metsien ja suoalueiden samoamiseen. Luonnonpuistosta löytyy hyvin merkittyjä, eri pituisia reittejä evästaukoihin sopivine levähdys- ja tulentekopaikkoineen. Kiipeilkää siis kallioilla, bongailkaa lintuja, suunnistakaa tai ihan vain nauttikaa luonnon rauhasta. Näyttelyopastukset ja luontokoulu opettavat paljon uutta metsien asukeista. Nälkäisille leirikoululaisille ruokaa löytyy tarvittaessa myös Haltian ravintolasta.
 10. Seurasaari ulkomuseoineen on loistava kohde myös silloin, kun liikkeellä ollaan pienemmällä budjetilla – sisäänpääsy oppilasryhmille kun on maksuton. Vierailu onnistuu joko opettajan tai maksullisen oppaan opastuksella. Käynnin aikana voi oppia paljon menneistä ajoista tai pulahtaa vaikkapa mereen uimaan. Mikään tuskin maistuu niin hyvältä, kuin eväsleipä aurinkoisena päivänä tai vasta grillattu makkara rannalla rentoutumisen jälkeen. Vatsan saa täyteen myös paikalliskahvilan antimilla.
 11. Erilaiset pakopelit eli Live Escape Roomit ovat kasvattaneet suosiota luokkaretkikohteena. Mikäs sen parempaa ryhmäytymistä, kuin arvoitusten ratkominen kellon käydessä? Pakohuonepelit ovat päättelykykyä sekä vuorovaikutustaitoja lisäävää aktiviteettia ja soveltuvat lähes kaiken ikäisille pelaajille. Tiiminä yritätte löytää tienne ulos hauskoja tehtäviä suorittamalla, kaikkia aisteja hyödyntäen. Pelien teemat ovat vapaasti valittavissa.
 12. Myös Helsingin kaupunkikierros museoineen on mieleenpainuva kokemus koko porukalle. Voitte kiertää Ullanlinnan kauniita kortteleita, kiipeillä Tuomiokirkon portailla sekä vierailla Talvipuutarhassa. Ihailla Ateneumin ja Kiasman taidemuseoita sekä Oodi-kirjastoa. Eväitä voi asettua nauttimaan vaikkapa Esplanadin puistoon tai Töölönlahden kauniisiin maisemiin. Helsingissä riittää nähtävää pidemmäksikin päiväksi ja tilausajon voi tarvittaessa kustomoida vierailuaikataulujen mukaiseksi.
Opas ja koululaiset museossa e1654859006388

Miksi valita tilausajo luokkaretkelle?

Huolimatta siitä, minkä luokkaretkikohteen valitsette, perille on helpointa kulkea kauempaakin omalla tilausajolla. Näin te vastuussa olevat opettajat ja muut valvojat vältytte työläiltä reissuilta julkisessa liikenteessä, jolla matkustaminen voi tarkoittaa esimerkiksi liikennevälineiden vaihtoa tai ruuhkabussien tilanpuutetta. Kookkaampi porukka kun ei aina mahdu kyytiin siihen vuorokauden vilkkaimpaan aikaan. Ja toki jokaisella aikuisella on varmasti mielenpäällä myös pelko siitä, että luokan Vauhti-Valtteri lähtee haahuilemaan väärälle laiturille tai eksyy ryhmästä kenenkään huomaamatta. Tai mitä jos jäättekin väärällä pysäkillä kyydistä? Kaikki on mahdollista, kun liikkeessä on kookas ryhmä.

Tilausajobussit.fi tarjoaa kaiken kokoiset tilausbussit kaiken kokoisille ryhmille Helsinkiin luokkaretken kohteesta riippumatta, joten koulun päässä voidaan keskittyä suunnittelemaan itse päivän aktiviteetteja. Ovelta ovelle kulkeminen on huomattavasti mutkattomampaa, ettekä ole riippuvaisia bussivuoroista tai juna-aikatauluista – tilausajo lähtee pihasta vasta, kun kaikki ovat kyydissä ja saapuu noutamaan takaisin koululle sovittuun aikaan. Reittikin on täysin kustomoitavissa omien tarpeiden mukaiseksi.

Linja-autossa on myös tunnelmaa! Erilaiset laulut ja matkaleikit voivat alkaa, kun pyörät lähtevät pyörimään. Ryhmäytyminen onnistuu jo itse matkan aikana, eikä aamu-unisimpien nuokkuminen haittaa matkantekoa. Oppilaiden valvominen sujuu ylipäätään helpommin ja turhalta dramatiikalta vältytään. Helpota siis omaa työtäsi ja tilaa luokkaretkeä varten riittävän kokoinen linja-auto tai pikkubussi vain teitä varten!

Koululaiset ulkona

Paljonko tilausajo luokkaretkeä varten maksaa?

Tilausajon hinta vaihtelee retkikunnan tarpeista riippuen ja hinnoittelussa huomioidaan esimerkiksi ajomatkan kesto, etäisyys sekä matkustajien määrä. Yleensä meno-paluun hinta sijoittuu kuitenkin noin 5 – 15 € tienoille oppilasta kohden. Loppusummaan voi vaikuttaa laskevasti vaikkapa porrastamalla kuljetukset ja tilaamalla monen pienemmän bussin sijaan yhden kookkaamman linja-auton. Nyrkkisääntönä edullisimmat kuljetukset saa varattua noin 50 hengen ryhmille porrastamalla usean eri lähdön samalla linja-autolla. Asiakaspalvelusta voit tiedustella kuitenkin myös jopa 79 hengen kaksikerrosbusseja, joilla isompikin ryhmä kulkee yhdessä. Tilaus on syytä tehdä myös riittävän varhaisessa vaiheessa saatavuuden varmistamiseksi. Sivumme kokoavat yhteen verkostomme eri palveluntarjoajien hinnat, joten varaamalla tilausajon kauttamme sinun ei tarvitse itse lähteä kilpailuttamaan tarjouksia.

Koululaiset retkella ulkona e1654859032833

Tilausajon varaus onnistuu helposti verkossa

Säästy harmaita hiuksia aiheuttavilta sähköpostimaratoneilta tai työläiltä puhelinrumbilta ja varaa tilausbussi luokkaretkelle helposti tilausajobussit.fi-palvelusta. Voit valita reittinne vapaasti ja suunnitella tilausajoa huoletta eri kohteisiin varauspalvelussamme ilman sitoutumista. Saat laskettua hinnat eri retkikohteisiin eri kokoisille ryhmille täällä.

Yhdensuuntaiset ja meno-paluu matkat on helpoin varata netissä, mutta mikäli sinulla on matkaa koskevia lisätoiveita, pyydä räätälöityä tarjousta sähköpostilla osoitteesta [email protected] Tilaustavastasi riippumatta me hoidamme kyydin järjestelyn sekä matkan koordinoinnin puolestasi.

Tilausajon varausprosessiimme kuuluu kolme yksinkertaista vaihetta:

 1. Syötä varauspalveluumme:
  • Reitti
  • Matkan päivämäärä
  • Matkustajien määrä
 2. Saat tarjouksen heti ja voit tehdä varauksesi suoraan netissä. Voit myös vertailla eri vaihtoehtoja ilman sitoutumista varauspalvelussamme.
 3. Maksa matka laskulla. Tilausajot erääntyvät maksettaviksi pääsääntöisesti 14 vrk ennen lähtöpäivää. Siihen asti varauksen muuttaminen ja peruuttaminen onnistuu veloituksetta.

Mikäli jokin tilausajon varaamiseen tai sellaisella matkustamiseen liittyvä herättää vielä huolta, ole yhteydessä meihin, niin ratkomme mutkikkaammatkin ongelmat. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että teidän porukka pääsee turvallisesti perille!

Kaikkialla Suomessa

Hyödynnä laajaa verkostoamme. Kauttamme varaat tilausajot koko Suomeen.

Yksilöllinen matkasuunnittelu

Suunnittelu on tehty helpoksi. Syötä matkapäiväsi, haluamasi reitti ja matkustajien määrä, niin saat heti sinulle räätälöidyn tarjouksen.

Täysi joustavuus

Joustavilla varausehdoillamme voit muuttaa matkaasi tai peruuttaa sen maksutta jopa 14 päivää ennen lähtöä.

hello.